Välkommen till oss

Om du funderar på att starta företag eller redan driver ett företag men vill utvecklas, eller om du bara behöver ett bollplank, så kan Aneby Näringsliv hjälpa er. Kontakta oss så bokar vi in ett möte. Det är kostnadsfritt.

Stöd för företagen
i coronapandemin

Coronapandemin ändrar förutsättningar för oss alla, inte minst för näringslivet.
Företagens situation är svårt att överblicka. För en del branscher var och är det en omedelbar påverkan. Tomma orderböcker. Inga kunder. Avbokningar.
För andra har inbromsningen just startat, nu när det gått några veckor. En tredje kategori företag har kanske inte märkt av så mycket ännu, men riskerar stora följdverkningar.
 
Det enda vi vet är att coronapandemin lämnar ingen, vare sig person, företag eller organisation, oberörd.
Näringslivet i kommunen behöver hjälp på olika sätt. Det är nu företagsfrämjande organisationer behövs mer än kanske någonsin.
 
Region Jönköpings län
Här finns en sida med samlad info om vart man kan hitta information som kan vara till hjälp för företagare.
Region Jönköpings län
 
Almi
Vidare så har Almi info om man behöver finansiellt stöd.
Almi - stöd och hjälp
 
Verksamt.se
Verksamt.se är en mycket bra sida för samlad information.
Verksamt.se

Svenskt Näringsliv
En samlingssida där du kan hitta möjligheter.
Svenskt Näringsliv

Kontakt lokalt
Har du frågor, eller bara vill prata, kontakta oss
Ola Gustafsson, 0380-462 77
ola.gustafsson@aneby.se
Ida Fredman, 0381-362 71
ida.fredman@sciencepark.se
Utökad service
Rådgivning och samtal för dig som företagare, 0381-366 00
 

Utbildningsledaren Thomas Olsson (till vänster) tillsammans med Rikard Karlsson och Conny Karlsson (uppe på liften) från Connys Måleri, lär sig saxliften.

Här lär sig deltagarna köra bom- och saxliftar

Det blev snabbt fulltecknat när Aneby Näringsliv anordnade utbildning i att hantera bom- och saxliftar. Tio deltagare, under ledning av instruktören Thomas Olsson från Attends, fick under en intensiv dag både teori, praktik och kunskapsprov för att bli certifierade för att hantera maskinerna. Det här var första praktiska utbildningen i Aneby Näringslivs regi, men fler följer. Företag som har idéer eller önskemål om utbildningar är välkomna att höra av sig till styrelsen.

Här är bomliften med Emil Wedenhjelm från Humana på plats i korgen i samspråk med Roine Lindén, Lindéns Trädgård och Allservice.

Anja prisades som
Årets Nytänkare

Anja Dalhög på Prästgårdens mejeri - där har ni vinnaren av den första upplagan av Årets nytänkare. Det är Tillväxtstiftelsen som delar ut priset tillsammans med Science Park. Anja har utvecklat sitt gårdsmejeri från en verksamhet i tvättstugan till två stora storkökscontainrar placerade i maskinhallen på Lommaryds prästgård. Där förvandlar hon gårdens egna mjölk till ostar, ostkakor, yughurt och andra mjölkprodukter.
Priset som Årets nytänkare fick hon ta emot i samband med Aneby Näringslivs 20-årsfirande och med kommunens affärsutvecklare Ida Fredman och näringslivsansvarige Ola Gustafsson som prisutdelare.

Ida är Anebyföretagens
egen affärsutvecklare

Ska du starta företag, eller har du frågor som rör utveckling av ditt företag? Då kan du vända dig till Ida Fredman. Ida är Aneby kommuns affärsutvecklare och hon finns på plats på näringslivskontoret på Köpmansgatan. Ida Fredman är en resurs för alla företag och blivande företagare i Aneby. Ida jobbar med affärsutveckling  i Aneby och Eksjö kommuner. Fysiskt är hon mestadels på plats i Aneby onsdagar och torsdagar.
Affärsutvecklaren arbetar i nära samarbete med Science Park i Jönköping och har också tillgång till hela det batteri av kompetens som finns tillgängligt där.
 

Lina och Yvonne klarade alla frågor på tipsrundan

Två personer klarade samtliga 14 frågor i tipsrundan som Handla i Aneby arrangerade lördag 30 maj. Lina Sandberg lyckades allra bäst, tätt följd av Yvonne Jarl. Vinnare med 13 rätt är Lena Gustafsson. Fyra vinnare har också lottats fram bland samtliga inlämnade svar. Dessa är Sofie Hansson, Yvonne Engberg, Rose Marie Norrman, samt Ing-Britt Gunnarsson. (Vinsterna skickas ut till deltagarna).
Samtliga sju vinnare erhåller presentkort á 500:- i någon av de deltagande butikerna.
Här är de rätta svaren:
1. Fotbollsarenan Furulid, 2. Familjen Bonde i Bordsjö i 650 år, 3. Rutschkanan finns vid Allianskyrkan, 4. Flygbilden tagen över Vireda, 5. Åsens by invigdes 2000, 6. Alice Bah-Kuhnke gästade Alla får plats, 7. Lions brukar anordna ankracet, 8. Löparna finns i Stjärneborg, 9. THX görs på kalvbräss, 10. Fönstret finns på Konserthuset, 11. Lommaryds kyrka, 12. Fallosstenen står i Bredestadsdalen, 13. Kören heter Surprise, 14. Estraden finns i Svartåparken. Antalet 10-50-åringar är 3.106 personer.

Utbildning tre kvällar för att vässa kunskaperna
i marknadsföring

Är det någon gång du ska fundera kring din marknadsföring så är det nu! I kristider har du och din verksamhet alla möjligheter att ta plats, tänka nytt och hitta nya kunder. Aneby Näringsliv bjuder in till en trekvällars kurs med Bengt Spjuth, MediaSpjuth, marknadsföringsguru med rötterna (och hjärtat!) i Aneby.
Max 12 platser, först till kvarn. Anmälan senast 26 maj.

Läs mer i kursinbjudan

Frida och Företagarna bjöd på tårta och statistik

Frukostsamtalet sista torsdagen i månaden gästades i februari av Frida Boklund, regionchef för Företagarna. Frida presenterade massor av statistik som tydligt visar på företagens betydelse i allmänhet, men framförallt småföretagens betydelse i synnerhet. Grundstatistiken fanns till och med upptryckt på en tårta!

Aneby Näringsliv har firat  20-årsjubileum

Aneby Näringsliv har firat 20-årsjubileum. Mingel på Näringslivets hus och julbord på J3 Köket bjöds det för det 40-tal personer som deltog. Två tidigare ordföranden, Pär Bergfoth (2001-2006) och Anita Walfridsson (2006-2011) berättade minnen under kvällen.

Göran Lindgren, Diesel-meken (bilden), pratade om sitt företagarliv och om den bok han skrivit efter att ha sålt sitt företag under våren 2019.

Företagsmässan blev en succé!

Aneby Företagsmässa 10-11 maj blev en succé. Besöksantalet var nära 3.000 personer under de två dagarna.

Mässan höll till hos Lövsta Trähus och företaget har byggt upp en permanent monter med flera huskropper. Montern väckte mycket uppmärksamhet. 

Patrik Thure på Eka Skog berättade om granbarkborrens härjningar i skogen. Eka Skog hade en mycket snygg monter uppbyggd utomhus, vid entrén till mässlokalen.
Totalt var det nära 60-talet utställare. Mässan inleddes på fredagen med att årskurserna 6-9 på Furulidskolan besökte mässan och blandades med övriga intresserade mässbesökare.
Aneby Näringsliv tackar alla som bidrog till att göra mässan så bra, såväl utställare som besökare.

Nyhet! Utbildningar

Nu kan Aneby Näringslivs medlemmar ta del av hela NUVABS utbildningskatalog för samma priser som NUVABs egna medlemmar. Behöver ni stärka upp era kunskaper i data, BAM, elsäkerhet, LABC, kommunikation eller annat? 
Spana in utbildningskatalogen nedan!

Kör konkurrenterna ifrån er?

Vad händer i er bransch. Kommer ni fortsätta att vara konkurrenskraftiga om ni fortsätter som idag eller krävs det någon form av förnyelse för att hänga med?
Om svaret på frågan är att ni behöver förnyelse så kanske Innovation Runway är något för er.

Finansiering?

Det finns många sätt att finansiera upp sina affärsidéer på. Här är några länkar värda att kolla in!:

Affärsutvecklingscheckar
Stöd till unga företagare
Innovationscheckar
Finansieringsportalen

Kalendarium

Nyheter från


Laddar innehåll...